Junioři zdolali Kladno 4:3, rozhodl útok H+H+H

Zlínští junioři v 18. kole zdolali kladenské Rytíře 4:3. V první třetině branka nepadla, ale ve druhé třetině se dvakrát trefil útok H+H+H, tj. skórující Hrazdira a nahrávající Hlaváč s Hořanským. Po dvou třetinách byl tak stav 2:1. Ve třetí části Kladno dvakrát srovnalo krok, ale ještě jednou skóroval Hrazdirův útok a v 56. minutě dal na konečných 4:3 Jan Vyoral a zařídil Zlínu tak tři body a posun v tabulce na sedmou pozici.
18.kolo, pá 17.10.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kladno
4:3
(0:0;2:1;2:2)

Branky a nahrávky: 22. Hrazdira (Hlaváč, Hořanský), 32. Hrazdira (Hlaváč, Hořanský), 46. Hořanský (Hrazdira, Hlaváč), 56. Vyoral (Galuška) – 31. Janeček (Zajíc), 41. Janeček (Macháček, Kuzďas), 54. Machač (Miura). Rozhodčí: Fiedler – Goňa, Wesley. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 1:0;1:1;2:1;2:2;3:2;3:3;4:3.

Haloda – Macharáček, Kužílek, Žabčík, Řezníček, Stuchlík, Sirota, Talán – Hořanský, Hlaváč, Hrazdira – Zaremba, Karola, Pavlůsek – Vyoral, Stránský, Galuška – D.Matula, Gago, Dalajka

Vladař – Větrovec, Potěchin, Hulcr, F.Matula, Špaček, Míka, Zajíc – Machač, Šilhavý, Křepelka – Kaprál, Macháček, Schildhabel – Slánský, Janeček, Doležal – Kuzďaz, Miura, Kružík

Jako první mohli skórovat domácí, ale Karola při zakončení upadl. Následně jel sám na Vladaře Hrazdira, ale bekhendový blafák mu nevyšel. Zahrozili i Středočeši, při přečíslení dva na jednoho ujel Šilhavý s Křepelkou, druhý jmenovaný ale prázdnou bránu netrefil. Poté nastalo období několika vyloučení, avšak oba celky výborně bránili a soupeře do větší šance nepustili. Kladenští udělali chybu v rozehrávce a k puku se dostal Matula, ale ani jeho opakované pokusy v síti neskončili. Zmatek v brankovišti Ševci nevyužili ani na konci třetiny a stav byl tak po úvodních dvaceti minutách bezbrankový.

Hned z kraje druhé části se Berani dostali do vedení. Hlaváč krásně posunul puk na volného Davida Hrazdiru a ten otevřel střelecký účet zápasu. Když žlutomodří nevyžili tlak po vstřeleném gólu, přišel trest v podobě vyrovnávací branky. V polovině duelu ujel sám na Halodu Petr Janeček a bekhendovým blafákem vyrovnal. Tento stav však vydržel jen 79 vteřin, kdy ránu Hlaváče dorazil opět David Hrazdira. Vyrovnat mohl ještě před pauzou Machač, když po krásné sólo akci objel tři protihráče, ale nakonec ztroskotal na Halodovi.

Než se domácí hráči vzbudili do posledních dvaceti minut, už se radovali hosté. Petr Janeček se ve velké šanci nemýlil a opět srovnal. Ve 46. minutě ale převážil misku vah na zlínskou stranu Adam Hořanský. Hlávač vyslal do protiútoku Hrazdiru, ten našel po své pravici volného Hořanského a ten poloprázdnou bránu trefil s přehledem. Vyrovnat na 3:3 mohl Šilhavý, když objel bránu a mohl zakončovat do prázdné branky, fantastický zákrok ale vytáhl Haloda a gólu skokem zabránil. Tlak Rytířů ale neustával a tak nakonec stejně kapituloval, když Patrik Machač dorazil střelu Miura. Tři body ale v 56. minutě zlínským juniorům vystřelil Jan Vyoral, který se opřel na puku mezi kruhy a prostřelil hradbu těl.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): "Dnes jsme měli hlavně více štěstí než soupeř. Ten měl šikovné útočníky, kteří byli velmi nebezpeční, my jsme ztratili vždy vedení kvůli naší netrpělivé hře. Naštěstí jsme ale nakonec dali ten vítězný gól. Také patří pochvala útoku Hrazdira - Hlaváč - Hořanský, ti dnes podali excelentní výkon."